EARRINGS IN EUROPEAN 6-1 WEAVE.

Dit project kunnen we wel een uitdaging noemen. Beginners adviseren wij, indien zij deze oorbellen willen maken, te kiezen voor een iets grotere afmeting 0.8x4.2mm. of 1.0x5.0mm. of kunnen ook kiezen voor het patroon European 4-1 weave.

European 6-1 met een ringmaatje wat eigenlijk niet kan, maar toch hebben wij het gedaan en dagen jou uit..........
We hebben voor deze oorbellen de afmetingen 1.0 4.0 en  0.8x3.4mm. in staal gebruikt. Het gaat, maar is best lastig en gaat maar tot de lengte die wij bereikt hebben van 2cm. Met deze afmetingen wordt het werkje heel stug en zo stijf als een plank. Je kunt het dan ook niet gebruiken als een ketting of armband, maar je kunt er wel hele leuke dingen mee doen! Zoals bijvoorbeeld deze oorbellen, of als een hanger. Ook kun je het gebruiken als tussen stukjes in armband of ketting. Daarom hebben wij dit ook gemaakt. Leef je uit en doe er fantastische dingen mee.

Hieronder een korte tutorial:

Voordat je gaat beginnen is het handig om een aantal ringen vast voor te buigen, een aantal open en een aantal dicht.
Gebruikte ringen: 1.0x4.0 en 8x3.4mm. gezaagd stainless steel.
Benodigdheden voor deze set oorbellen:

  •  40st. 0.8x3.4mm. gezaagd stainless steel
  •  17 st. 1.0x4.0mm. gezaagd stainless steel (waarvan 2 voor de oorstekers)
  •    2 st. 1.0x6.0mm. gezaagd stainless steel (voor de kralen)
  •  1 paar oorstekers stainless steel (OND792)
  •  2 kralen 5mm. stainless steel (MK141)

Wij adviseren om krombektangen te gebruiken, het liefst met kartels voor een betere grip.

Stap 2: Zet 6 gesloten 0.8x3.4mm. ringen aan 1 open ring 1.0x4.0mm.en sluit deze. Wij adviseren om daarna een paperclipje aan de open ring te zetten. Zo weet je waar je beginpunt is.
Stap 1: Leg vervolgens de ringen precies zo neer als op plaatje 1 te zien is.
Stap 3: Neem een nieuwe open ring, zet hier 2 gesloten ringen aan maar sluit de ring niet. Haal de open ring door de 4 ringen zoals te zien is op afbeelding 3, sluit daarna de ring.
Stap 4: Neem een nieuwe open ring 1.0x4.0mm., zet hier 2 gesloten ringen 0.8x3.4mm. aan en haal de ring door de 4 laatste ringen uit de vorige stap, sluit daarna de ring.
Stap 5: Herhaal stap 4. Blijf daarna deze stap herhalen tot een lengte van 2cm.  Als het goed is heb je nu 8 verbindings ringen gebruikt. (= middelste rij) Nou, dat was best lastig hè?
Stap 6: Herhaal alle voorgaande stappen voor een 2e oorbel.
Stap 7: Zet aan beide oorbellen aan één zijden een ring in 1.0x4.0mm. stainless steel en voordat je deze sluit zet je er een oorsteker aan, daarna sluit je de ring. Aan de andere kant van beide oorbellen zet je een open ring 1.0x6.0mm. en voordat je deze sluit zet je er de stalen kraal van 5mm. aan. Daarna sluit je deze ring.

Als je tot hier gekomen bent, dan heb je je geduld behoorlijk op de proef gesteld en de uitdaging heel goed doorstaan, Gefeliciteerd!!

© 2008 - 2021 Jacomaro *van ring tot sieraad* | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel