TUTORIAL BASIS KUMIHIMO ROND 8 DRADEN

Hieronder geven we een korte uitleg voor de basis techniek voor Kumihimo Japans weven voor een rond koord. Uitgebreide uitleg kunt u bekijken via de video welke op onze Kumihimo pagina staat.

Indien u meer wilt weten over de vele soorten technieken van Kumihimo zoekt u dan op www.youtube.com/kumihimo atie kuijten
​Atie geeft duidelijke uitleg in haar video's over de vele technieken en afwerkingen van de werkstukken.

 

Stap 1. Knip 4 draden in de gewenste dikte en kleuren van elk 3 x de lengte van het werkstuk + voor elke draad nog aan beide zijden +/-  15cm. extra. Voorbeeld: werkstuk moet 20cm. worden. Dan moet elke draad 3x20= 60cm. + 2x15cm.= totaal 90cm.

Stap 2. Neem het midden van alle 4 draden en maak een lusje van een los draadje. Haal het lusje om het midden van de 4 draden en trek de lus aan. Haal dit door het middengat van de schijf.

Nu heb je aan de bovenkant van de schijf 5 de schijf 5 draden.

Stap 3. Verdeel de 8 draden over de 8 centrale punten op de schijf volgens de afbeelding.

Stap 4:  Er is een gewichtje nodig aan de onderzijde van het werkstuk om je werkstuk strak te houden. Je kunt elk willekeurig gewichtje hiervoor gebruiken. Deze kun je ook zelf maken. Wij hebben er één gemaakt van een kettinkje met ringen en kralen in stainless steel. Om het gewichtje aan het werkstuk te bevestigen gebruiken we een middelgrote karabijn van stainless steel. Dit alles heeft voldoende gewicht.

Stap 5: bevestig je gewicht aan je werkstuk.

Nu kun je gaan beginnen met weven.  De basis gaat alsvolgt:

Stap 6: Neem de rechter draad aan de bovenzijde van de schijf (nr.1) en plaats deze naar de rechterzijde onder (nr.16)

Stap 7: Neem de linker draad aan de onderzijde (nr.18) en plaats deze naar de linker bovenzijde (nr.31) Draai je schijf een kwart volgens de pijlrichting op de schijf.

Stap 8: Herhaal stap 6. (van 10 naar 24)

Stap 9: Herhaal stap 7: (van 26 naar 8)  Draai je schijf een kwart volgens de pijlrichting op de schijf.

Stap 10: Herhaal stap 6. (van 17 naar 30)

Stap 11: Herhaal stap 7. (van 32 naar 15) Draai je schijf een kwart volgens de pijlrichting op de schijf.

Stap 12: Blijf de voorgaande stappen 6 en 7 herhalen. Let hierbij goed op dat je telkens de schijf een kwartslag draait in de richting van de pijlen. Als je een aantal rondes hebt gedaan kun je aan de onderzijde zien hoe je patroon eruit komt te zien.

Blijf de 2 stappen herhalen totdat je werkstuk de gewenste lengte heeft.

 

Haal de 8 draden uit de “slotjes” en de gleufjes van de schijf en werk je bandje af met koordeinden met de juiste binnenmaat.

​Hoe je een bandje afwerkt kun je hier bekijken.

© 2008 - 2021 Jacomaro *van ring tot sieraad* | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel