HEAVY STEEL&BLUE

Voor deze tutorial is enige kennis/ervaring vereist. Niet zozeer voor de ketting maar wel voor de hanger, de Dodecahedron Ball. Voor deze Ball wordt in deze tutorial geen uitleg gegeven. Een apart instructieblad is verkrigbaar.

De ketting is uitgevoerd in stainless steel 1.2x5.2mm. vierkante draad en 1.2x6.7mm.platte draad gecombineerd met rubber 2.5x10.0mm. (blauw en sky) en aluminium 1.2x6.6mm. gezaagd (zwart).

De naam van dit sieraad is terecht heavy te noemen, daar deze bijna geheel in staal is uitgevoerd. Deze weegt dan ook 64 gram. Bij het dragen merkt u hier echter niet zoveel van. Wilt u toch liever een lichtere uitvoering, dan kunt u ook voor aluminium ringen kiezen. Hiervoor kunt u dezelfde afmetingen nemen als hierboven beschreven, met uitzondering van 1.2x6.7 platte draad stainless steel, hiervoor kunt u het beste 1.2x6.6mm. ronde draad kiezen.

Advies: Sluit de stainless steel ringen zo secuur mogelijk, om irritatie van de huid te voorkomen.

Werkbeschrijving: (stainless steel wordt in de beschrijving omschreven als s.s.)

Insp. 068 A heavy steel&blue.JPG


Open voordat je begint alvast een flink aantal ringen in s.s. Dat is handig om achter elkaar door te werken en steeds je werkstuk te hoeven neerleggen. Het spreekt voor zich dat de ringen steeds gesloten moeten worden nadat ze verwerkt zijn, dit gaan we verder in de beschrijving niet meer weergeven.

A) Maak een korte ketting van 7 twee-in-twee ringen 1.2x5.2mm. vierk. drd. s.s.. Sluit 1x 1.2x6.6mm. aluminium ring zwart.
B) Neem een open ring 1.2x5.2mm. vierk.drd. s.s. en haal deze door de zojuist gesloten zwarte ring 6.6mm. en door een rubber ring 2.5x10.0mm., vervolgens door de laatste ringen van het kettinkje. Herhaal dit met een 2e ring.
C) Haal 2 open ringen 1.2x5.2mm. s.s. door de zojuist aangezette rubber en aluminium ringen. Herhaal dit met een 2e ring.
D) Zet vervolgens 4x2 ringen aan en een rubber en aluminium ring.
E) Herhaal de punten C en D nog 3x en sluit af met 3x2 ringen. Als laatste zet je 1 ring 1.2x6.7mm. s.s. platte draad aan.

Insp. 069 heavy steel blue.jpg

© 2008 - 2021 Jacomaro *van ring tot sieraad* | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel