KETTING/ARMBAND MULTI FUNCTIONEEL VAN RUBBER KOORD

MULTI FUNCTIONELE RUBBER KETTING/ARMBAND

tutorial 4.jpg tutorial 6.jpg tutorial 5.jpg

Wat heb je nodig:

  1. 40 tot 50 cm. rubber koord hol (lengte is afhankelijk wat je ermee wilt doen, voor ons voorbeeld hebben wij 40cm. gebruikt)
  2. aluminium draad 2mm. in dezelfde lengte als het rubber koord. Wil je aan beide zijden het aluminium draad laten uitsteken, dan heb je aan beide zijden ong. 5cm. meer nodig.
  3. rondbektang.

Werkwijze:

Schuif het aluminium draad door de tunnel van het rubber koord, dit gaat een beetje lastig daar deze slechts 2mm. is.

tutorial 1.jpg

Maak met behulp van de rondbektang een begin van een spiraal.  Vervolgens maak je met je handen  de rondingen van het spiraal verder af totdat je de gewenste grootte hebt.

tutorial 2.jpg   tutorial 3.jpg

Doe hetzelfde aan de andere zijde, deze kun je b.v. iets kleiner maken voor een leuk effect.

 

Een basis multi functionele ketting is nu klaar. Deze is op verschillende manieren te gebruiken om je hals, als armband om de pols of bovenarm of als je dat leuk vindt om je onderbeen. (zie de afbeeldingen boven). Door gebruik ye maken van aluminium draad kun je er elk gewenste vorm aan geven, drapeer het zoals je wilt. Alles is mogelijk.

Nou, is dat multi functioneel of niet?

Hieronder zie je een voorbeeld van creatieve variaties op de basis ketting/armband. Hiervoor zijn de aluminium ringen met vierkante draad gebruikt in de kleurcombinatie Bright Silver en Black Ice in de afmeting 1.2x6.6mm.

tutorial 11.jpg

Pas je eigen  creativiteit toe op je basis ketting/armband en maak er met behulp van de Ringmandrel een leuke ring bij. In het Aludeco werkboek deel 1 staan veel voorbeelden hoe je zo'n ring kunt maken.

Voor de oorringen hebben wij creolen van 50mm. gebruikt.

Veel creatief plezier gewenst met deze tutorial.

© 2008 - 2021 Jacomaro *van ring tot sieraad* | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel