Info maliën

MALIEN

Met maliën komt het verleden weer tot leven. In de Middeleeuwen droegen de ridders maliehemden, ook wel kolders genaamd. Op  een creatieve manier worden er nu tijdloze, comfortabele draagbare sieraden van gemaakt. Op dit moment worden er zelfs hele kledingstukken, woonaccessoires etc. van gemaakt.

voorbeeldridder1.jpg  
Toen: Middeleeuws vest                                    Nu: Prachtige chunky ketting                           

 

Maliën is een sieradentechniek waarin gebruik wordt gemaakt van (aluminium) metalen en rubberen ronde en/of vierkante ringen om met verschillende patronen en weeftechnieken  mooie tijdloze sieraden te maken.

Deze zeer lichte en comfortabele (aluminium) ringetjes zijn verkrijgbaar in vele kleuren en afmetingen.
Door te spelen met kleurtjes of materialen in verschillende afmetingen en een mooi patronenspel kunt u er de mooiste creaties mee maken.

De ringen zijn verkrijgbaar in verschillende zaagsnedes, gezaagd of machinaal geknipt.
De gezaagde ringen hebben een mooie gladde en rechte zaagsnede, deze zijn heel gemakkelijk en netjes te sluiten. Zeer geschikt voor fijn sieraden werk.

De machinaal geknipte ringen hebben een wat groffere oneffen zaagsnede. Dit is met het blote oog bijna niet te zien maar zijn hierdoor iets lastiger en soms minder netjes te sluiten.

Wilt u mooi strak en fijn sieradenwerk leveren dan adviseren wij u als voorkeur de gezaagde ringen. Deze zijn hierdoor wel een stukje duurder.

 

Sorteer op
© 2008 - 2021 Jacomaro *van ring tot sieraad* | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel